Kanopolo

Kanopolo is een variant op het beter bekende waterpolo. Kanopolo wordt met teams van 5 man gespeeld, die in kleine kajaks spelen. Het doel bevind zich op twee meter hoogte en is iets kleiner dan een waterpolodoel. De keeper kan zijn goal verdedigen met behulp van zijn peddel. Een wedstrijd duurt 2 keer 10 minuten. De bal kan worden gespeeld met de peddel, maar het is gebruikelijker en een stuk makkelijker om de bal met de hand te spelen.
Op het eerste gezicht wordt kanopolo als een snelle en ruwe sport gezien. Door de beschermende kleding (zwemvest en helm) en het feit dat je nog een extra beschermende laag hebt in de vorm van de boot waar je in zit, voelt het wel veilig en prettig. De snelheid en wendbaarheid van de bootjes maken deze tak van kano tot een verrassende en erg leuke bezigheid.

DKV Euros speelt geregeld toernooien in deze sport. Deze toernooien duren vaak een heel weekend en zijn altijd gezellig en sportief. Wil je een keer met ons meetrainen, of zelfs een keer een toernooi meespelen, mail dan naar prcie@euroskano.nl.

In de zomermaanden is er altijd kanopolotraining in het buitenbad. In de wintermaanden is de training op het Twentekanaal. Het is dan alleen niet altijd op het zelfde moment. Dat komt omdat het ‘s avonds vroeg donker is en de training vaak ‘s middags moet. Het is dus handig om van te voren even te mailen als je langs wil komen.